प्ले स्टोर से Rajasthan Current Affairs मोबाइल ऐप डाउनलोड करें

TODAY 22 APRIL 2021 CURRENT AFFAIRS ENGLISH

 TODAY 22 APRIL 2021 CURRENT AFFAIRS ENGLISH

01). Which state government has started a little discipline fortnight recently

1). Rajasthan

2). Maharashtra

3). Uttar Pradesh

4). Delhi


Answer -: 1). Rajasthan


🔶 Curfew will remain in Rajasthan till 3 May under 'Public Discipline Fortnight'. Important services are exempted from this


02). Which of the following state government has recently started online yoga session for prisoners

1). Rajasthan

2). Delhi

3). Tamil Nadu

4). Haryana


Answer -: 3). Tamil Nadu


03). Recently, scientists of which country have launched the world's largest "Underwater Neutrino Telescope" named "Baikal-GVD" in the world's deepest lake Baikal located in Siberia.

1). Russia

2). America

3). India

4). China


Answer -: 1). Russia


04). Recently Rajat Ojha has created the country's first VR game i.e. Virtual Realistic Game (Speedi Gun Savage), which state do they belong to?

1). Haryana

2). Rajasthan

3). Bihar

4). Delhi


Answer -: 2). Rajasthan


05). When is World Earth Day celebrated every year

1). 12 April

2). 20 April

3). 21 April

4). 22 April


Answer -: 4). 22 April


06). India's first disc foot bats have recently been discovered in which state?

1). Rajasthan

2). Meghalaya

3). Gujarat

4). Maharashtra


Answer -: 2). Meghalaya


07). Which state government has presented its annual action plan under the Jal Jeevan Mission

1). Himachal Pradesh

2). Arunachal Pradesh

3). Delhi

4). Punjab


Answer -: 2). Arunachal Pradesh


08). Which country has got the top position in 180 countries in the Press Freedom Index 2021

1). Norway

2). China

3). India

4). America


Answer -: 1). Norway


09). Recently the National Assembly of which country has approved a bill that considers the danger to the environment as a crime

1). France

2). America

3). India

4). China


Answer -: 1). France


Accordingly, there is a provision of 10 years in jail and a fine of 5 million euros for the criminals.


10). Which of the following country's space agency is planning to launch Lunar 25 mission in the month of October

1). Russia

2). India

3). Pakistan

4). America


Answer -: 1). Russia

टिप्पणी पोस्ट करें

0 टिप्पणियां