प्ले स्टोर से Rajasthan Current Affairs मोबाइल ऐप डाउनलोड करें

TODAY 21 APRIL 2021 CURRENT AFFAIRS ENGLISH

 TODAY 21 APRIL 2021 CURRENT AFFAIRS ENGLISH

01). Recently, IFFCO has set up an oxygen plant to deal with the corona epidemic, which will supply free oxygen to hospitals

1). Maharashtra

2). Gujarat

3). Uttar Pradesh

4). Delhi


Answer -: 2). Gujarat


02). In view of the situation of Corona virus in India, the Prime Minister of which country canceled his visit to India next week

1). Britain

2). China

3). America

4). Pakistan


Answer -: 1). Britain


03). Which of the following country will deliver S-400 Triumf 'SA-21 Growler' to India

1). America

2). Russia

3). China

4). Japan


Answer -: 2). Russia


04). Recently, NASA's 2 kg helicopter has made history by taking the first flight on which planet?

1). Mars

2). Saturn planet

3). Venus

4). other


Answer -: 1). Mars


05). Q. Recently, which country was allowed to fly the world's first hybrid car to fly?

1). China

2). Russia

3). America

4). India


Answer -: 3). America


06). Recently the Central Government has approved how many crore rupees for the supply of corona vaccine to Serum Institute of India and Bharat Biotech.

1). 4,000 crores

2). 5,000 crores

3). 4,500 crores

4). 5,500 crores


Answer -: 3). 4,500 crores


07). Recently, who has been appointed as the new chairman and managing director of Small Industries Development Bank (SIDBI)?

1). Shiva Subramaniam Raman

2). Ramesh Sippy

3). Rajesh Chaudhary

4). Mohan Kumar Aggarwal


Answer -: 1). Shiva Subramaniam Raman


08). When is Indian Civil Service Day celebrated annually?

1). 18 April

2). 19 April

3). 20 April

4). 21 April


Answer -: 4). 21 April


09). Which state government has recently implemented the Essential Services Maintenance Act?

1). Chhattisgarh

2). Haryana

3). Rajasthan

4). Punjab


Answer -: 1). Chhattisgarh


10). How many new hospitals will soon have their own oxygen plants on 15 April 2021 by the Union Health Ministry

1). 20

2). 63

3). 75

4). 100


Answer -: 4). 100


टिप्पणी पोस्ट करें

0 टिप्पणियां